Πεφταστέρια*

Saturday, January 29, 2011
Πόσες φορές έκατσες στο μπαλκόνι σου για να δεις τα αστέρια;
Έχεις προσέξει την μαγεία που εκπέμπουν, καθώς λάμπουν; Είναι σαν να σε κοιτάνε και να σου μιλάνε. Και είναι τόσο όμορφα, που κάθε φορά που τα βλέπω νιώθω ότι είναι τα μόνα που δεν θα με απογοητεύσουν ποτέ, τα μόνα που θα μείνουν εκεί για πάντα, στην κυριολεξία, και κάποια στιγμή θα πάω να βασιλέψω μαζί τους!
Οπότε τώρα τα αστέρια με προετοιμάζουν για το βασίλειο των ουρανών! Με καθοδηγούν μέσα από κάθε δυσκολία της ζωής, αλλά και κάθε χαρά μόνο και μόνο για να μάθω πως είναι, γιατί πάνω στους ουρανούς όπου βασιλεύουν αυτά, δεν υπάρχει κακία, μίσος κλπ.

Τι είναι όμως τα αστέρια στην κυριολεξία;
Κατά την γνώμη μου, πιστεύω ότι είναι ευχές ανθρώπων που έχουν εισακουστεί από τους ουρανούς, σκόρπιες λέξεις από κάθε ευχή κάθε ύπαρξης πάνω στον πλανήτη Γη. Είναι λέξεις σκορπισμένες και ανακατεμένες σε όλον τον γαλαξία, και ψάχνουν να βρουν το ταίρι τους. Ψάχνουν τις άλλες λέξεις από την ευχή του καθενός και όταν ενωθούν, πέφτουν με πολύ δύναμη στο άπειρο, και ίσως περάσουν και μέσα από την ατμόσφαιρα, και να φτάσει και ένα κομμάτι τους στα χέρια σου, ή στο χώμα. Αυτό σημαίνει πως η ευχή που έκανες και την φώναξες γλυκά στον ουρανό, θα γίνει πραγματικότητα!

Αν κάτσεις το βράδυ να παρακολουθήσεις τα αστέρια, να δεις πόσο δυνατά λάμπουν, και αν προσέξεις και το κάθε ένα ξεχωριστά, θα ακούσεις ότι σου ψυθηρίζουνε τραγούδια γλυκά, που η μελωδία τους ηχεί στα αυτιά σου σαν ναρκωτικό που σε παρασέρνει σε μέρη μαγικά, υπέροχα, φαντασιώδες τοπία, σε έναν παραμυθένιο κόσμο!
Γι'αυτό κάθε φορά που κοιτάς τον ουρανό να θυμάσαι ότι κάποιος είναι εκεί να σου κρατάει συντροφιά για να μην νιώθεις μόνος, να έχεις κάποιον να του λες τον πόνο σου, κάποιον να είναι εκεί να σε στηρίζει και να σε προσέχει, να προσέχει να μην πάθεις κανένα κακό, και να σε φυλάει τα βράδια από όλα τα υπάρχοντα κακά, δίνοντας σου όνειρα γλυκά!

Μην αμφισβητήσεις ποτέ την δύναμη των αστεριών! Όπως σε προσέχουν, έτσι μπορούν να σε καταστρέψουν κιόλας!  Αν πεις ψέματα σε ένα αστέρι, αν δεν το εμπιστεύεσαι, έτσι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παρουσιάσει τον εαυτό του μπροστά σου! θα κρύβετε από εσένα επειδή θα σε φοβάται, επειδή όπως το πλήγωσες εσύ θα σε πληγώσει κάποιος άλλος. Και αυτό μια αθώα ψυχή είναι, δεν θέλει το κακό σου.

Όταν νιώθεις μόνος σου, να ξέρεις ότι κάποιος σου κρατάει συντροφιά ακόμη και αν δεν τον βλέπεις.
Πάντα κάποιος θα σ'αγαπάει και θα σε προσέχει. :)

0 σχόλια:

Post a Comment